fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
lördag 25 mars 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Whisky Nyheter

Buffalo Trace kämpar för att leverera tillräckligt mycket whiskey

av Henrik Aflodal Esq
24 augusti 2021

Världen skriker efter mer bourbon. Amerikanerna hinner inte med att producera i den takt som krävs. Trots att whiskeyn ”bara” behöver lagras i 4 år innan den är drickfärdig tar det tid att bygga ut lagerhuskapaciteten för att möta efterfrågan.

 Whiskeymakande    Buffalo Trace Distillery i Kentuckys residensstad Frankfort konstaterar att det kommer att ta flera år att få fram de produkter som folk efterfrågar.

2018 investerade destilleriets ägare Sazerac 1,2 miljoner USD för att öka produktionen under en tioårsperiod. Firman sa att man inte ville ta några genvägar för att på kort sikt komma upp i volym och skulle fortsätta erbjuda ”högkvalitativ whiskey till rimliga priser tills dess lagret hunnit ifatt.”

– Bourbon-kategorin fortsätter att växa i rask takt, och trots att vi har byggt ut vår kapacitet över hela produktionskedjan de senaste åren klarar vi inte riktigt att fylla våra kunders köpordrar, menar Sara Saunders, vice marknadschef för Buffalo Trace.

– Vi producerar och levererar rekordmycket bourbon just nu. Samtidigt förstår vi hur frustrerade våra fans är när produkterna inte finns överallt. Vi försvarar våra kvalitetsanspråk mer än allt annat och tror inte att det finns något substitut för genuin lagring i ekfat. Tyvärr drar ju fatlgaringen ut på tiden vilket gör att vi inte kan ge ut flaskor i den takt vi önskar.

Det senaste året har Buffalo Trace adderat ett andra pannhus på sin sajt vid Kentucky River och dubblat produktionskapaciteten. Här görs ytterligare 227 000 liter.

Dessutom har åtta jäskar installerats i januari 2021. Totalt har man nu 24. Varje kar rymmer 352 000 liter vilket är aningen mer än de tolv jäskar som använts sedan 1933.

Det äldsta lagerhuset får ny funktion. Det ligger längst bak på ägorna och görs om till ett nytt ’dry house’ där majs-dravet tas omhand efter kokning/mäskning och förvandlas till djurfoder. Nuvarande upparbetningsanläggning kvarstår vilket förbättrar logistiken avsevärt framöver.

Även kylsystemet ses över. Nya mäsk-coolers sätts in komplett med kyltorn. Nya ångkokare ersätter de gamla. Destilleriet har börjat bygga en reningsanläggning för 40 milj USD som ska ta hand om spillvattnet från processen.

Lagerhusen växer upp som svampar ut jorden. Fast inte i direkt anslutning till destilleriområdet utan en kilometer norrut (bygget kan ses på Google Maps).

Buffalo Trace använder bokstäver för att namnge ladorna. Mest känd är naturligtvis warehouse H där faten till Blanton’s Single Barrel-serie hämtas. De senaste månaderna har nr HH, II samt JJ invigts. Ytterligare två konstruktioner är på väg, LL och MM. Dessutom planeras två till innan man är nöjd med lagringsutrymmet.

Buffalo Trace ska också bygga ett nytt kvarnhus i framtiden för att boosta malningskapaciteten så den matchar den dubbla destilleringstakten. De gamla hammarkvarnarna tas ur bruk. Slutligen ska en ny buteljeringshall byggas.

– Vi har kommit långt i vår expansion hittills, konstaterar Master Distiller Harlen Wheatley. Men det är fortfarande lång väg att gå för att tillfredsställa våra fans. Vi tar ett steg i taget för att garantera att kvaliteten på varje whiskeyfat som läggs ner håller absolut högsta nivå.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Senaste nytt

Nu släpps Poli Bomb!

Nya släpp
fre 14:20

BIG PEAT on the ROCKS folks!

Drinkar
fre 5:47

Bond dricker Macallan på Harrods…

Nyheter
tor 5:32

Tobermory firar nyrenoverat destilleri med 12-årig maltwhisky

Nya släpp
ons 5:22

Ny äkta Italiensk ägglikör

Nya släpp
tis 11:12

Vad är på gång i spritvärlden?

Krönikan
tis 5:33

Final-svenskarna i Hernö Gin Cocktail Awards

Nyheter
fre 5:24

Hvens nya söta ärkeängel

Nyheter
tor 5:13

Gordon & MacPhail skapar turistattraktion i Elgin

Nyheter
ons 12:04

“Den vita whiskeyn erövrar västvärlden”

Features
ons 5:32

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • WHISKY/DRINKTIPS — Big Peat är den där bullriga Islay-whiskyn som stånkar av rök. Stilen är sötrökig vilket gör maltwhiskyn perfekt i cocktails. Allra enklast är Big Peat on the Rocks med en skvätt citron i glaset: "Fascinerande citrusrökig arom. Sötrökig smak med jodsälta och Islay-arg eftersmak – lika vresig som Peat himself!" Och som törstsläckare rekommenderas en klassisk Whisky & Cola!

https://spiritsnews.se/big-peat-on-the-rocks-folks/
  • REVIEW – Agitator går dit andra aldrig gått. För vem har hört talas om en helrågwhisky doppad i lönsirapsfat!? Ett helylleamerikanskt grepp som skulle flyga till månen i mellanvästern – bourbonbranschen gör ju pengar på honungssötad whisky. Den här doftar sötare än den smakar. Kraftiga ektoner ihop med en skön syrlighet gör smaken vuxen och lagom fodrande. Äppeltemat förundrar. Kort sagt, whiskyn måste provas...

https://spiritsnews.se/livligt-spritsig-ragwhisky/
  • NYA SLÄPP – Tobermory som totalrenoverat sitt destilleri på Isle of Mull under 24 månader passade på att uppgradera sin 10-åring till 12 år inför omstarten. Singelmalten bjuder på rik smak av citrus med kryddiga vaniljtoner. Har du provat whiskyn? Finns att beställa på Systembolaget...

https://spiritsnews.se/tobermory-firar-nyrenoverat-destilleri/
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.